letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 26 d’abril del 2011

Jornada de Portes Obertes a la Biblioteca de Catalunya

Demà, dimecres 27 d'abril, de 10 del matí a 2/4 de 8 hi haurà Jornada de Portes Obertes a la Biblioteca de Catalunya per tal de mostrar les seves dependències i exposar una mostra del seu valuós fons documental així com remarcar el paper determinant que juga la institució en el mapa cultural del país.
La Biblioteca de Catalunya, que té la missió de recollir, conservar i difondre la cultura catalana enregistrada en qualsevol suport, paper o pergamí, digital, audiovisual, etc., té la seu principal a l’espai de l’antic Hospital de la Santa Creu, una de les mostres més representatives del gòtic civil català, bastit a començament del segle XV.
L'Hospital de la Santa Creu, amb les corresponents ampliacions i remodelacions, va funcionar fins la segona dècada del segle XX.
La Biblioteca de Catalunya s’hi va instal·lar durant la Guerra Civil, d’acord amb la cessió que li havia estat feta per l’Ajuntament de Barcelona el 1931.
El recorregut per la Biblioteca es realitza per alguns dels principals espais de la seva seu, l'antic Hospital de la Santa Creu.
Durant el recorregut de la visita es podrà veure:
- Una mostra sobre el llibre com a objecte d’art, a l’Espai Zero.
- Una selecció de documents relacionats amb la jornada de Sant, a la sala de consulta de Reserva.
- A la sala Cervantina es mostrarà una selecció del fons que Roser Capdevila, il·lustradora, autora entre altre de Les Tres Bessones, ha donat a la Biblioteca de Catalunya.
- El Museu del Llibre Frederic Marès.
- Es podran escoltar peces a la pianola situada a la Sala de Llevant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada