letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimecres, 27 d’abril del 2011

Barcelona acull dues exposicions sobre Joan Maragall amb motiu del centenari de la seva mort

Amb motiu de l'Any Maragall, que commemora el centenari de la mort del poeta, Barcelona acull dues exposicions sobre l'autor.
L'obra poètica de Joan Maragall centra l'exposició La paraula il.luminada, que fins el 10 de juliol es podrà veure al Palau Moja de Barcelona. L’exposició, que recull la trajectòria vital de Joan Maragall des de diferents punts de vista, també tracta els altres vessants de l'autor: el periodístic, la correspondència amb escriptors i intel.lectuals de Catalunya i de fora, l’assaig literari i de pensament, la traducció. Joan Maragall, la paraula il.luminada reprodueix una important selecció de poemes i obra en prosa de Maragall acompanyats amb gran nombre d'imatges i reproduccions de documents de l’època, així com una selecció de material de revistes, obres d’art i documents contemporanis al poeta que il·lustren les temàtiques dels seus textos.
Al vestíbul de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona pot visitar-se l'exposició Advertiments d’amor. Maragall 1911. Aquesta mostra ens permet, a través de les eixutes pàgines dels periòdics de Maragall,  seguir puntualment el rastre dels fruits de la seva recerca d’autenticitat, com a poeta i com a publicista i és suggestiu veure el contrast entre les primícies maragallianes i la ganga que sovint les embolcalla. El fil de la mostra és la relació de Maragall amb el Diario de Barcelona i, particularment, la sèrie dels vint-i-un articles que hi publica entre el 7 de juliol i el 23 de novembre de 1911, ara fa just cent anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada