letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimecres, 13 d’abril del 2011

29è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona ofereix a la seva 29a edició un atractiu programa d'exposicions, la presència de destacats autors de còmic nacionals i internacionals i nombroses activitats culturals i lúdiques que aproparan de nou la historieta al gran públic. L'esdeveniment, organitzat per FICOMIC se celebra del 14 al 17 d'abril en el pavelló número 8 del recinte de la Fira de Barcelona en Montjuïc, on ocuparà uns 19.000 metres quadrats. El recinte acollirà a més un espai solidari amb Japó.
Per començar, la llista de convidats estrangers és excepcional i de procedències diverses. Així, des d'Itàlia arribaran clàssics com Alfredo Castelli o Igort, dibuixants de gèneres populars com Angelo Stano, Giancarlo Alesandrini o Luisa Zancanella, i renovadors com Manuele Fior.
La representació francesa és molt nodrida i inclou a referents de diferents èpoques com, entre d‟altres, Annie Goetzinger, Riad Sattouf, Pierre Alary, Jean-Marc Troubet Troub’s, Emile Bravo, Fabien Boudel i nous creadors com Nicolas Siner o Baptiste Amsallem. Per la part belga acudeixen al Saló autors tan innovadors com Bretch Evens. La innovació també és marca de la casa del noruec Jason, un altre dels convidats internacionals.
Els superherois i gèneres com el terror o el thriller comptaran amb la presència d'autors nord-americans com Kurt Busiek, Brent Anderson, Brian Azzarello o Charlie Adlard. En aquest camp tampoc faltaran els britànics Garth Ennis i Glenn Fabry.
Entre les exposicions d'enguany, el visitant podrà gaudir de les tradicionals mostres dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició del Saló, com la consagrada a El arte de volar, d'Altarriba i Kim. També tindran exposicions Rubén Pellejero, guanyador de la passada edició del Gran Premi del Saló, i Alfonso Zapico, premi Josep Toutain a l'autor revelació. El programa d'exposicions es completa amb propostes com Zombies. Ni morts, ni enterrats, que té com a comissari a Àngel Sala; El 23-F en vinyetes; i Comicats. Miols entre vinyetes, un homenatge als gats dels còmics.
Entre les activitats destaquen cites com el primer concurs de Cosplay Zombi, les actuacions musicals o les àrees dedicades als videojocs, cada vegada amb major presència en aquesta trobada per l'interès del públic. També tenen un atractiu especial els tallers de còmic, grafitti i modelisme en acció. Fora del recinte s'han organitzat esdeveniments com una videoconferència amb Robert Kirkman i una triple sessió de pel·lícules de zombis del Phenomena del cinema Urgel.
Per la seva oferta cultural, el Saló marca l'inici de les activitats celebrades amb motiu del Dia del Llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada