letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dijous, 5 de maig del 2011

Llegim al jardí

La Biblioteca Nacional de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, organitzen de nou l'activitat Llegim al jardí.
L'objectiu d’aquesta iniciativa, estrenada l'any passat, és donar un ús cultural al jardí d'accés a la Biblioteca de Catalunya i configurar-lo com a espai de lectura a l’exterior que beneficiï tant els usuaris de la biblioteca com la ciutat de Barcelona.
L'activitat consta de servei de préstec de llibres i revistes i accés gratuït a Internet mitjançant Wifi. Aquests serveis es complementen amb uns panells explicatius ubicats en el jardí, en els quals s’exposa la història de l’antic hospital de la Santa Creu que hi va haver a l'edifici, cedit per l’Ajuntament a la Generalitat l'any 1931, i els usos actuals d’aquest, així com les característiques dels arbres i la vegetació del propi jardí.
Fins el 31 d'octubre, el jardí disposarà de taules i cadires on es podrà gaudir del sol i d’una estona agradable en un dels conjunts arquitectònics gòtics més bonics de la ciutat. A més a més estarà permès prendre menjar i begudes no alcohòliques.
Paral·lelament a les lectures al jardí, la visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya suposa fer un viatge al temps d’esplendor del gòtic català. De fet, l’edifici és un dels conjunts del gòtic civil més importants de Catalunya, obra de Guillem d’Abriell, que es va construir per unificar els diferents hospitals que hi havia a la Barcelona medieval.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada