letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 10 de maig del 2011

Albert Roig guanyador dels Jocs Florals d'enguany

Enguany el Barcelona Poesia inclou els Jocs Florals per donar-hi tot el relleu possible. Per això es va fer públic el guanyador durant la presentació de la programació del festival. L'ha guanyat Albert Roig amb La tempesta.
El poeta alemany Rainer Maria Rilke i el dramaturg William Shakespeare van morir quan tenien poc més de cinquanta anys, aproximadament la mateixa edat que té ara Albert Roig, el poeta tortosí que acaba de guanyar l’edició d’enguany dels Jocs Florals amb una obra que els ret homenatge. 'Els poemes s'inspiren en l'obra de Shakespeare La tempesta i són poemes que tracten d'experimentar amb l'altre: com en el teatre, com un actor, ser tu sense ser tu, reencarnar-te en un altre, en mil personatges. Com Pròsper, el protagonista de La tempesta, esgarriat en una illa com jo em trobava esgarriat al Brasil... També hi ha molta influència del Brasil.' D’inspiració shakesperiana, els poemes que formen part de La Tempesta ‘tracten d'experimentar amb l'altre, com en el teatre’.
Albert Roig (Tortosa, 1959), assagista, traductor, professor de l’Institut del Teatre de Barcelona i poeta. Guardonat amb premis com el Carles Riba, l'Ausiàs March, el Gabriel Ferrater i el Miquel de Palol, Roig s’ha consolidat com un dels poetes més originals del panorama literari català actual. Ha publicat dos llibres de poemes, Córrer la taronja, 1979-2001 (2002) i A l’encesa (2007). Ha explorat els aspectes teatrals de la poesia mitjançant diverses performances per a teatre com Lleons al jardíVerges i gossosSalvatge cor, l’òpera Roses gos i una versió dramatitzada de La mort i la primavera, de Mercè Rodoreda.  
La cerimònia de lliurament del premi dels Jocs Florals es farà al Saló de Cent de la casa gran el 16 de maig al vespre.

Actuació d'Albert Roig acompanyat per Àngels Margarit, Marc Egea, Dionís Escorsa, Alexis Eupierre i Krishoo Monthieux a Proposta 2004 (Barcelona, novembre 2004)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada