letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dilluns, 9 de maig del 2011

Barcelona poesia 2011

Barcelona Poesia 2011 comença aquest dimecres amb set dies de propostes literàries, poesia i música i la participació de més de cent autors. 
El tret de sortida serà la ja coneguda Nit de Poesia al Palau el proper 11 de maig, on nou poetes d'estils i procedències molt diferents recitaran els seus versos.
Des del sud-africà Kgafela oa Magogodi, passant per Valentí Puig, símbol de la tradició moralista francesa; fins a la nova poesia del basc Kirmen Uribe, l'americà Jerome Rothenberg o Luis Alberto de Cuenca, poeta i traductor d'Homer.
A partir d'aquella nit, set dies amb més de 40 propostes repartides per 30 espais de tota la ciutat. Totes les activitats giraran entorn de cinc blocs: Pensament, Amb nocturnitat, Biblioteques, Llibreries i Enrenous, que permetran escollir els actes segons les preferències dels assistents.
Enguany, el festival explorarà l'estreta relació que existeix entre la música i la poesia. Per fer-ho, músics com ara el guitarrista de rock Lee Ranaldo, l'artista nord-americà d'arrels gregues Diamanda Galás, el brasiler Arnaldo Antunes, l'Orquestra Mecànica de Cabo San Roque o el grup barceloní Za! participaran en alguns recitals.
Així, a la Fundació Miró podreu navegar a la frontera entre la paraula i el ritme amb dues propostes de Pamela Z i Arnaldo Antunes amb una manera molt peculiar de portar el text a l'escenari.
El duet Accidents Polipoètics celebrarà els vint anys a escena amb un recital resum de la seva trajectòria al Teatre Lliure de Monjuïc.
També el Palau de la Virreina serà escenari d'aquesta setmana de la poesia amb tres nits de recitals, i el pati de l'Institut d'Estudis Catalans oferirà diverses sessions sobre la història oral de la poesia a Catalunya, des dels poetes medievals fins a l'actualitat.
Amb el nom d'Enrenous, Barcelona Poesia mostrarà cinc propostes poètiques de l'escena actual barcelonina, organitzades per col·lectius i locals coneguts en el món de la poesia com l'(H)original, A Viva Veu o la Xarxa de Poesia Urbana de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada