letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

diumenge, 17 d’abril del 2011

Passejant pel Saló del Còmic

Ens hem endut alguns cap a casa...
Editorial Sins Entido
Cuadernos Ucranianos [memorias de los tiempos de la URSS] recull diversos testimonis impactants, terribles històries explicades en primera persona per diferents personatges, d'un genocidi físic i cultural. Una immersió a la Història del segle XX per entendre millor a aquests països que estan redescobrint la seva pròpia identitat.
Editorial Sins Entido
Una reunió d'antics companys d'institut serveix d'excusa i teló de fons per desenvolupar una comèdia coral en la qual els personatges parlen del diví i de l'humà mentre ofeguen les seves pors i les seves frustracions. Un lugar equivocado gira entorn a Robbie, el personatge més admirat i envejat pel seu carismàtic instint seductor que despertarà l'atenció tant de dones com a homes. Una obra que dibuixa la vida tal com és, i que contrasta la realitat incòmoda i difícil amb la idea d'una existència espontània, boja i lliure. Amb un diàleg directe i clar, Brecht Evens aconsegueix barrejar el realisme de les relacions entre joves adults amb la fantasia dels somnis i dels desitjos.
Editorial Astiberri
Paco Roca investiga a El invierno del dibujante la sortida dels autors estrella de l'editorial Bruguera per fundar, en temps foscos, una revista que els fes més lliures.
La vida a Bruguera amb la dictadura de Franco com a teló de fons i la sortida dels seus dibuixants estrella per fundar Tío Vivo, una nova revista que els permetés aconseguir majors recursos, mantenir el control creatiu dels seus personatges, etc. –aconseguir una major llibertat, en definitiva–, com a metàfora del règim franquista, és el marc i l'essència de El invierno del dibujante, que ha guanyat els premis Ficomic 2011 a millor obra i millor guió d'autor espanyol atorgats durant el Saló del còmic de Barcelona d'enguany.

1 comentari: