letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 1 de març del 2011

Mondadori DeBolsillo inicia la biblioteca Vila-Matas

Debolsillo, de Random House Mondarori, inaugura amb tres volums -Chet Baker Piensa en su arte (antologia de relats), En un lugar solitario (primera narrativa de l'autor) i Dublinesca- la Biblioteca Vila-Matas. Seguirà al setembre 2011 un quart volum, Una vida absolutamente maravillosa, àmplia antologia dels seus assajos. I després, continuarà amb la recuperació dels títols més celebrats de Vila-Matas.
Tant Chet Baker Piensa en su arte con En un lugar solitario contenen textos inèdits, importants novetats.
A Chet Baker piensa en su arte, la novel·la curta (o relat de ficció crítica, segons l'autor) que dóna nom al llibre és una interessantíssima peça de llarga extensió, subtitulada Doctor Finnegans y monsieur Hire, on un crític literari, tancat una nit en un hotel de Torí, busca el punt d'unió entre la literatura radical encarnada per l'últim Joyce i la literatura tradicional de qualitat representada per Simenon; busca el llibre que uniria idealment als lectors de relats minoritaris i molt exigents amb els de històries més comercials. Chet Baker piensa en su arte és una original novel·la curta, que pot veure's com a legítima, encara que agosarada, continuadora de la trilogia o “salt anglès” que va iniciar Dublinesca.
En un lugar solitario, que reuneix els cinc primers llibres que va publicar l'autor, compta amb un formidable i extensíssim pròleg inèdit del propi Vila-Matas on hi ha sorprenents revelacions mentre es narren les estranyes circumstàncies que van envoltar els seus anys de principiant al món de la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada