letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dissabte, 26 de febrer del 2011

Trànsits. Escriptors llatinoamericans a Barcelona

Són molts els escriptors i escriptores d'arreu del món que ha acollit Barcelona, però probablement han estat els llatinoamericans els que han establert relacions més profundes amb la ciutat i la seva gent. Al llarg del segle xx, autors com Pablo Neruda Rubén Darío, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa o Gabriel García Márquez van deixar la seva empremta a la nostra ciutat.
A partir del 5 del març i fins al 4 de juny (amb l’excepció del 23 d’abril), cada dissabte al matí es durà a terme l’itinerari Trànsits. Escriptors llatinoamericans a Barcelona on a partir d'explicacions, música i lectures dramatitzades, s'ens proposa un itinerari pel barri Gòtic, el Port Vell i el Born en homenatge a aquest lligam històric i, sobretot, als fruits literaris que continua donant.
L'itinerari s'ha organitzat amb motiu de la commemoració del centenari de Casa Amèrica Catalunya, entitat nascuda a la ciutat de Barcelona un 2 d'abril d'ara fa 100 anys.
Paral·lelament, la Biblioteca Francesca Bonnemaison acollirà un cicle de taules rodones sobre diverses generacions d'escriptors llatinoamericans a Barcelona els dies 12 i 26 d'abril i 3 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada