letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Recomanació: El juego del otro d'autors varis

El juego del otro de P.Auster, E.Vila-Matas, J.Echenoz, B.Gifford, P.Klee i S.Calle
Editorial Errata naturae
224 pàg.

S'han reunit en aquest llibre a quatre dels més destacats i influents escriptors vius contemporanis: Paul Auster, Enrique Vila-Matas, Barry Gifford i Jean Echenoz. I sobre què tracta aquest llibre? Sobre el plaer de la impostura, el difícil art de la imitació o la sana reinvenció del "plagi". En altres paraules, sobre l'escriptor i la seva ombra: l'impostor.
En la primera trobada, Echenoz i Vila-Matas conversen sobre aspectes de la seva creació literària amb referència a la impostura, la invenció de "jos" i l'apropiació de frases, idees i personalitats alienes.
En segon lloc s'ofereix el diari que va escriure Paul Klee en 1914 amb motiu d'un viatge a Tunísia amb un parell d'amics. Un d'ells, August Macke, va morir al cap de poc de tornar, i es sospita que el diari de Klee no compta el que realment va ocórrer. En no disposar-se de la versió contrastada del viatge, l'escriptor Barry Gifford va escriure el presumpte diari que hagués escrit Macke amb una versió diferent dels fets.
Finalment, Paul Auster i Sohpie Calle s'intercanvien personatges inspirats en l'altre en "Gotham Handbook. Nova York: instruccions d'ús", arran del personatge de María de la novel·la Leviatan d'Auster, que Calle replica en aquest text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada