letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dilluns, 25 d’octubre del 2010

El Tradicionàrius homenatja el poeta Miguel Hernández amb 'De Miguel a Miguel'

El 30 d'octubre de 1910 va néixer a Orihuela Miguel Hernández, un dels més grans poetes del nostre temps. Cent anys després i just el dia en què va néixer, a les 21h el Teatre del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) porta a Barcelona l'espectacle De Miguel a Miguel.
L'espectacle és una selecció de poemes realitzada pel propi Micky Molina, on s'hi recullen obres inoblidables com Me llamo Barro, Sino Sangriento, La Canción del Esposo Soldado, Elegía a Ramón Sijé o Nanas de la Cebolla. Els versos que es desgranen sobre l'escenari s'uneixen en aquesta ocasió a la música de Luis de Arquer, piano, i Gabrielle Kaufman, violoncel, i a les coreografies de Macarena Vargas, que interpreta el paper de Josefina Manresa, l'esposa del poeta.
De Miguel a Miguel mostra l'acarnissada lluita de Miguel Hernández per la supervivència i com la seva dona Josefina Manresa encén un raig de llum enmig de tanta foscor. Ella agafa l'espectador de la mà per mostrar-li l'univers interior del qual estava fet el poeta i l'home. El mite, transforma els murs de la seva cel.la en paisatges plens de música, formes i colors, que s'obren pas a través de la seva poesia per instaurar l'amor sobre el dolor com a principi i final de totes les coses.
*Entrades amb descompte a Atrapalo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada