letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dijous, 16 de setembre del 2010

Tanca la històrica llibreria Ona

La històrica llibreria Ona tancarà les portes a final de mes. La mala situació econòmica de la distribuïdora L'Arc de Berà, Centre Difusor d'Edicions Catalans, la propietària del local, és el que ha provocat el desenllaç. Els responsables del negoci consideren que la llibreria no pot seguir fent de mecenes del llibre en català, perquè el mercat s'ha normalitzat.
Segons el director de l'empresa, Jaume Ensesa, la llibreria "ja ha complert la seva tasca i ha estat una eina important, però cal mirar cap al futur".
Fundada el 1962, la llibreria ha estat durant anys un símbol en la difusió del llibre en català. El seu declivi va començar fa uns anys, quan va perdre el fons d'editorials importants, com Proa i Enciclopèdia Catalana, que es van integrar en el Grup62 el 2008 .
La distribuïdora L'Arc de Berà, fundada en 1971, dóna servei a més de cent editorials petites, entre les quals hi ha Pagès Editors, Cossetània, Editorial Barcino i Meteora. Els seus editors ja s'han reunit en una comissió per buscar alternatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada