letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dissabte, 25 de setembre del 2010

La literatura catalana en versió cinematogràfica, a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià

Pa negre i Elisa K. dues versions fílmiques de novel·les d'Emili Teixidor i de Lolita Bosch, respectivament, s'han projectat al 58è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià,
Pa negre (trailer), basat en la novel·la homònima d'Emili Teixidor i dirigit per Agustí Villaronga, se situa en els anys durs de la postguerra rural a Catalunya, on l’Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l’Andreu el despertar d’una consciència moral front un món d’adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.
L'actriu Nora Navas s'ha emportat la Concha de Plata a la millor actriu pel seu paper en aquesta pel·lícula.
Elisa K. (trailer) de Judith Colell i Jordi Cadena, versió de la novel·la breu de Lolita Bosch, Elisa Kiseljack. Un estiu, quan l'Elisa és a punt de fer onze anys, un amic del seu pare els visita. Ningú s'adona de res. Ell l'ha fet plorar i després li ha dit: 'Si deixes de plorar, et regalaré una polsera de plata.' Catorze anys després, quatre mesos i alguns dies, l'Elisa truca a la seva mare i li demana espantada: 'Ajuda'm, acabo de recordar una cosa horrible'.
Elisa K. ha rebut el Premi Especial del jurat per com retrata la violència a la que es veuen exposats els innocents a la vida quotidiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada