letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

divendres, 9 d’abril del 2010

Recomanació: Kafka de R.Crumb

Kafka de Robert Crumb i David Zane Mairowitz
177 pàg. 20eur
Gairebé un segle després de la seva mort, Franz Kafka roman com un dels escriptors més moderns d'entre tots els que són i han estat, persistint les seves novel·les i contes com influència capital per a cada nova generació literària.
Per part seva, Robert Crumb, icona de l'underground dels anys 60 a qui avui els museus pretenen desactivar incorporant-ho a les seves col·leccions, resisteix i es manté com un dels autors d'historieta més aclamada i lliures del món.
L'obra d'ambdós comparteix neurosi, humor agònic, aflicció existencial, una originalitat incontestable i certa qualitat genial que la desplaça del seu temps per fer-la immortal.
Secundant un text de David Zane Mairowitz on es desgrana l'entorn, la vida i l'obra de Kafka, Crumb es projecta aquí en les circumstàncies de l'escriptor, les interpreta i ens les transmet en detall amb els seus dibuixos. El resultat és un extraordinari híbrid entre biografia, còmic i llibre il·lustrat, que suposa l'agermanament de dos dels artistes menys comuns i més profunds de la nostra època.
Veure algunes pàgines interiors del llibre
Bibliografia destacada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada