divendres, 30 d’abril del 2010
dijous, 29 d’abril del 2010
El Capitán Trueno torna a les llibreries
El Capitán Trueno. El último combate de J.Boix i R.Ferrándiz
Editorial: Ediciones B
48 pàg. 15eur
El Capitán Trueno torna a les llibreries 17 anys després de la seva última aventura, i aquesta vegada de les mans del dibuixant Joan Boix i el guionista Ricard Ferrándiz. Els autors s'han atrevit així a agafar el relleu d'Ambrós i Víctor Mora per donar forma a El Capitán Trueno. El último combate a Ediciones B.
En aquesta nova publicació, un Capitán Trueno que supera els 50 anys i el seu inseparable Crispín, convertit en un home, tornen disposats a lliurar el seu combat final. Després de la mort de Sigrid, viu retirat al seu castell de l'Empordà.
Font: El Periódico.cat
dimecres, 28 d’abril del 2010
Xarxa de Poesia Urbana de Barcelona
La Xarxa Red Charca de Poesia Urbana de Barcelona, és un moviment poètic. Urbà. Volen poesia. Moguda. Festivals poètics pels racons, als bars, locals, al carrer. La idea és crear un circuit de recitals i espectacles de petit format. Crear una agenda mensual on tots puguin seguir el fil poètic de la ciutat a través de les hores i els dies.
Una xarxa de poetes i col.lectius que uneixen forces, versos i festes. La Charca ha de ser un lloc de trobada, connexió i mobilització. Una moguda de mogudes on diferents col.lectius i poetes intercanvien i interactuen. Servir com a ajuda als poetes per muntar recitals, linkar-se amb el màxim de nombre de poetes i col.lectius, i connectar-se amb d'altres punts d'Espanya.
dissabte, 24 d’abril del 2010
Regals de Sant Jordi
Dietario Voluble d'Enrique Vila-Matas
Lo que es conde tu nombre de Clara Sánchez
Noche fantástica de Stefan Zweig
Xocolata desfeta d'en Joan-Lluís Lluís
La noche del oráculo d'en Paul Auster
La comedia humana d'en William Saroyan
Lectures per una llarga temporada...
divendres, 23 d’abril del 2010
L'home que tot ho signa
A la Llibreria Documenta, hi trobareu L'home que tot ho signa. Ens signarà el llibre de la nostra vida, el que ens va deixar en herència el nostre avi, el de quan érem petits, el que vam comprar fa molts mesos, el que volem regalar… i fins i tot els que comprarem aquest dia del llibre.
Trobareu aquest home extraordinari a la parada de Documenta, a la Rambla Pla de l'òs, al matí d’11 a 14 i, a la tarda, de 18 a 20h, avui, dia de Sant Jordi.
Programa especial de Sant Jordi a L'hora del Lector
I avui Programa especial de Sant Jordi: desparasitat, en directe i de 90 minuts de durada a L'hora del Lector
Recomanacions Sta Jordi (II): Ela Racons
La mestressa de Els Racons ens fa les seves suggerències per aquest Sant Jordi
Xocolata Desfeta, de Joan-Lluís Lluís, o com explicar de desenes de maneres diferents la mateixa cosa.
El darrer de camilleri: La pista de sorra. Montalbano directament en vena.
Non Solum, el monòleg de Sergi López. si no l'heu vist, el podeu llegir.
Esplendor i glòria de la internacional papanates, perquè els articles d'en Monzó paguen molt la pena.
Com triomfar a la vida, el catàleg de l’exposició d'en monzó a l'Arts Santa Mònica. perquè entendre’l es gaudir-ne més.
Gabriel García Márquez, una vida, de gerald martin. la biografia del gabo, perquè és un gust viatjar en la seva vida, en els seus paisatges i en les seevs històries.
i també trobareu suggeriments musicals
dimarts, 20 d’abril del 2010
Recomanacions Sant Jordi 2010 (I)
A banda de les recomanacions de Sant Jordi les llibreries Laie ens proposen participar en un dièleg sobre llibres entre el món virtual i la realitat tangible. Des de la seva web Ens oferreixen eines per facilitar l’accés al llibre, per estar al dia de les novetats, dels temes destacats o per fullejar algunes pàgines sense sortir de l’entorn virtual. Amb aquestes eines ens conviden a celebrar aquesta Diada i sortir al carrer i caminar, per exemple, per la ruta que proposa Laie cada any: de les parades al Passeig de Gràcia (davant de La Pedrera o a la cruïlla amb Casp) a les llibreries de Barcelona i Madrid, començant pel vaixell insígnia de Laie Pau Claris.
dissabte, 17 d’abril del 2010
divendres, 16 d’abril del 2010
llibres.cat: fons editorials en català
L'any 1991 es va inaugurar, a la seu d'Enciclopèdia Catalana, la llibreria generalista especialitzada en llibres en llengua catalana Proa Espais. El 1998 es va crear el web llibres.cat, portal de referència de la llibreria virtual, igualment especialitzada en llengua catalana.
Des del 2005, gestionada per Fundació Enciclopèdia Catalana i amb seu nova al carrer de Rosselló, 212, de Barcelona, Proa Espais inicia una nova etapa en què l'especialització en llengua catalana comparteix prestatgeria amb una selecció de llibres en altres llengües: castellà, anglès i francès, i obre un espai cultural per a realitzar diferents activitats amb la voluntat de difondre la nostra cultura: tallers, club lector, presentacions de llibres, activitats per a nens i nenes.
El web llibres.cat, renovat l'any 2010, esdevé un web/portal amb un dels fons editorials en català més complets i exhaustius de la xarxa. Engloba també el dia a dia de la llibreria Proa Espais: l'agenda cultural, l'autor del mes i les diferents campanyes que es duen a terme.
dijous, 15 d’abril del 2010
Arts Libris. Fira del llibre d’art i disseny a Barcelona a l'Arts Santa Mònica
Amb l’objectiu de promoure i difondre l’edició d’autor en l’entorn de l’art i l’experimentació gràfica, Arts Libris, que se celebrarà del 22 al 25 d’abril del 2010 a l'Arts Santa Mònica, pretén ser un punt de trobada per a professionals i aficionats, productors i col·leccionistes. El llibre d’autor te multitud de facetes, possibilitats i resultats per hi ha una sèrie de valors que els agrupen. El entendre el llibre com a peça d’art o d’experimentació gràfica, la cura amb les edicions, l’elecció de papers, enquadernats, etc. Alhora el posar per davant la qualitat a l’interès comercial i el contacte directe amb el comprador genera un col·lectiu a mig camí de l’art, l’artesania, el disseny i les arts gràfiques i d’enquadernació.
Tanmateix és un sector productiu interessant i que te a Catalunya una llarguíssima tradició i influencia. Al mateix temps pretenen generar un punt de trobada per a professionals i curiosos, amb un parell de petites exposicions, taules rodones, conferencies i presentacions de llibres. El model d’esdeveniment és, com heu pogut llegir, mixta, entre un mercat, unes exposicions i un mini-congrés.
Especial Sant Jordi associatiu a xarxanet
Com cada any xarxanet.org ens ofereix un recull d'activitats i novetats editorials relacionades amb el món de l'associacionisme i el voluntariat, i de caire solidari per a Sant Jordi. En aquesta pàgina especial on trobareu aquest recull seleccionat per l'etiqueta Sant Jordi 2010, també hi trobareu un giny del twitter amb totes aquelles piulades relacionades amb el proper Sant Jordi al minut.
Les propostes són:
dimarts, 13 d’abril del 2010
Literaldia 10: l'Euskal Herria d'avui en la literatura
Ha arribat VI Literaldia, el sisè cicle de literatura que organitzen l'Euskal Etxea de Barcelona i les seccions d’euskara de l'Escola Oficial d'Idiomes, de la UAB i de la UB per donar a conèixer la literatura basca a Catalunya.
Tot un mes de recitals, lectures, concerts de música, concursos, etc. aproparan el públic català a la literatura basca. A més contarem amb l'exposició Batekmila, euskal munduak/ mons bascos que ens aproparà a la realitat basca i a l’euskara. Literaldia’10 va començar el passat 18 de març i acabarà el 23 d’abril, dia de Sant Jordi.
Llibreria La central: A la recerca del mal
Coincidint amb l'aparició de la primera de les tres novel·les de la trilogia que publicarà la col·lecció RojayNegra de Mondadori, Los hombres de paja, de Michael Marshall, la llibreria La Central ens ofereix un passeig per la tinta tacada de sang d'un gènere concret però amb arestes. Jack the Ripper, Tom Ripley, Patrick Bateman, Hannibal Lecter, el Hombre de Pie... Un rere l'altre, els psicòpates s'han anat apoderant de l'imaginari lector. Fins a quin punt els sàdics francesos del segle XVIII no podren constituir ja una figura de perfil psicòtic, en un context il·lustrat, i quin és el límit entre la malaltia, el símptoma social, i el mal gratuït, la patologia, són qüestions que els diversos escriptors que han investigat el terreny han plantejat a través dels seus personatges. Aquest és un recorregut per la ment del psicòpata. Una recerca del mal.
Bibliografia destacada:American Psycho de Bret Easton Ellis
Hannibal de Thomas Harris
Ripley en Peligro; El talento de Mr. Ripley; Tom Ripley i La máscara de Ripley de Patricia Highsmith
El coleccionista de John Fowles
From Hell de Eddie Campbell
Los hombres de paja de Michael Marshall
Los crímenes del amor del Marques de Sade
Font: La Central
Canalsolidari regala llibres per Sant Jordi
Quin llibre t'agradaria que et regalessin pel Dia del Llibre? Si els hi expliques a Canalsolidari.org i els hi agrada la idea te'l regalen! És la seva manera de celebrar el 23 d'abril, el plaer de la lectura, el misteri de les paraules i tots els universos que dibuixen les llengües. Volen celebrar el Dia del Llibre regalant lectures d'aquestes que et fan obrir els ulls, t'empenyen a canviar el món o la teva petita realitat, a veure les coses d’altra manera, a somiar, a fer, a gaudir. Entre totes les peticions seleccionaran les tres que més els hi agradin i us enviaran el llibre.
dilluns, 12 d’abril del 2010
Recomanació: Miguel, 15 años en la calle de M.Fuster
Miguel, 15 años en la calle de Miguel Fuster
Ediciones Glénat Col·lecció Novel·la gràfica
72 pàg. 17,95eur
Als anys setanta, Miguel Fuster era dibuixant professional de còmics romàntics. Poc temps més tard, la pèrdua de popularitat del gènere que cultivava, un fracàs sentimental, l'incendi del seu pis i el seu posterior desnonament, van fer que acabés vivint en el carrer. Allà va viure per les experiències que amb descarnada sinceritat i traç vehement narra en aquesta obra commovedora.
diumenge, 11 d’abril del 2010
Només uns versos sessions independents de poesia al Teatre Lliure
Coincidint amb la presència de Dictadura-Transició-Democràcia al Teatre Lliure, el dimarts 13 d’abril i el dimarts 20 d’abril s’oferirà Només uns versos, dues lectures independents de poemes relacionats amb els anys que abasta l’espectacle. El primer dimarts s’oferiran poemes escrit entre 1960 i 1975 i el segon dimarts, poemes de 1976 a 1990. En signa la posada en escena Pau Carrió i compta amb els actors Lluís Marco, Alícia Pérez (dia 13), Rosa Renom (dia 20) i Ernest Villegas, i amb Rafael Plana al piano.
Amb textos de Montserrat Abelló, Maria Àngels Anglada, Agustí Bartra, Joan Brossa, Felip Cid, José Corredor-Matheos, Salvador Espriu, Gabriel Ferrater, Josep Maria Fonollosa, Jaime Gil de Biedma, Pere Gimferrer, José Agustín Goytisolo, Joaquim Horta, Maria Mercè Marçal, Joan Margarit, Miquel Martí i Pol, Carles Miralles, Francesc Parcerisas, Lluís Solà, Josep Palau i Fabre, Marta Pessarrodona, Pere Quart, Màrius Sampere, Manuel Vázquez Montalbán, Jose Ángel Valente i Joan Vinyoli.
Només uns versos 1960-1975 i 1976-1990
Direcció de Pau Carrió
Teatre Lliure. Sala Fabià Puigserver
13 i 20 d’abril a les 20:30h.
12eur (10eur amb descompte)
12eur (10eur amb descompte)
divendres, 9 d’abril del 2010
Llibreria: a peu, de pàgina
La llibreria A peu,de pàgina, és un espai petit i acollidor amb contes per a nens i nenes i llibres de tot tipus.
Els divendres organitzen l’Hora del conte, amb l'objectiu de fer arribar l'afició de la lectura als més petits.També tenen un grup de lectura que e´s reuneix un dimarts al mes, a banda fan xerrades, exposicions...
Podeu seguir les seves activitats al seu blog.
Llibreria A peu de pàgina
Major de Sarrià, 50. 08017 Barcelona
Recomanació: Kafka de R.Crumb
Kafka de Robert Crumb i David Zane Mairowitz
177 pàg. 20eur
Gairebé un segle després de la seva mort, Franz Kafka roman com un dels escriptors més moderns d'entre tots els que són i han estat, persistint les seves novel·les i contes com influència capital per a cada nova generació literària.
Per part seva, Robert Crumb, icona de l'underground dels anys 60 a qui avui els museus pretenen desactivar incorporant-ho a les seves col·leccions, resisteix i es manté com un dels autors d'historieta més aclamada i lliures del món.
L'obra d'ambdós comparteix neurosi, humor agònic, aflicció existencial, una originalitat incontestable i certa qualitat genial que la desplaça del seu temps per fer-la immortal.
Secundant un text de David Zane Mairowitz on es desgrana l'entorn, la vida i l'obra de Kafka, Crumb es projecta aquí en les circumstàncies de l'escriptor, les interpreta i ens les transmet en detall amb els seus dibuixos. El resultat és un extraordinari híbrid entre biografia, còmic i llibre il·lustrat, que suposa l'agermanament de dos dels artistes menys comuns i més profunds de la nostra època.
dijous, 8 d’abril del 2010
autoras en red: llibreria on-line amb la dona com a protagonista
En autoras en red la dona és protagonista per partida doble: com subjecte que escriu i com a objecte d'estudi i interès. Les autores tenen el més ample dels espais en aquesta pàgina, a més de ser l'eix temàtic central de tots els títols.
Participen de forma activa en la difusió del coneixement amb enfocament de gènere. Utilitzen la xarxa com a mitjà d'amplificació dels espais on totes les persones interessades en la temàtica de gènere poden accedir a les lectures que volen o necessiten. Un lloc de referència per a qui volen endinsar-se en els múltiples vessants de l'univers escrit femení. El catàleg de autorasenred posa especial èmfasi en les obres de temàtica feminista i de gènere. Ofereixen una de les més extenses i cuidades seleccions de textos que existeixen sobre estudis de la dona, amb una àmplia llista de categories com antropologia, filosofia, història, immigració, literatura, política, salut o sexualitat, entre d'altres.
Participen de forma activa en la difusió del coneixement amb enfocament de gènere. Utilitzen la xarxa com a mitjà d'amplificació dels espais on totes les persones interessades en la temàtica de gènere poden accedir a les lectures que volen o necessiten. Un lloc de referència per a qui volen endinsar-se en els múltiples vessants de l'univers escrit femení. El catàleg de autorasenred posa especial èmfasi en les obres de temàtica feminista i de gènere. Ofereixen una de les més extenses i cuidades seleccions de textos que existeixen sobre estudis de la dona, amb una àmplia llista de categories com antropologia, filosofia, història, immigració, literatura, política, salut o sexualitat, entre d'altres.
Món Llibre 2010: Festa del llibre per a nens i nenes
Els dies 17 i 18 d’abril al CCCB, se celebra Món Llibre, un festival de literatura, adreçat a nens i nenes de fins a 12 anys que va néixer el 2005, en el marc de l’Any del Llibre i la Lectura i que, pel seu format i plantejament, és únic a Europa.
Des d’un inici, Món Llibre es va plantejar com un festival del llibre per a infants i joves que fugia del plantejament més comercial d’altres fires existents, tant nacionals com internacionals.
En aquesta edició s’hi sumen més de 40 editorials de literatura infantil i juvenil de la ciutat, però també les biblioteques barcelonines a través del seu Consorci, els espais del CCCB i el MACBA, que obren les seves portes per a l’ocasió, com també les dues llibreries (Laie i La Central) d’aquests dos centres culturals.
Món Llibre aposta, també, per potenciar i innovar en les activitats dirigides als infants sempre vinculades d’una manera o una altra amb el llibre o la literatura. Són molts els artistes de diferents disciplines, molts d’ells exponents de la creació més contemporània, que durant el Festival presenten projectes, espectacles, xerrades o accions que proposen una nova manera de “llegir” el món.
Porta un llibre i el podràs canviar al Mercat d’Intercanvi de Món Llibre.
Entrada gratuïta. Descompte 5 % en la compra de llibres amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.
dimecres, 7 d’abril del 2010
Convocatòria del Premi de Microrelats Picasso en lletra
Quines històries creieu que hi pot haver darrere de les obres de Picasso? Per tal de començar a esbrinar-ho, el Museu Picasso i el projecte LletrA (UOC) us conviden a participar en el Premi de Micorelats Picasso en lletra.
Els microrelats són narracions breus que, en aquesta convocatòria, no podran ocupar més de 1.500 caràcters, espais inclosos. Temàticament s'han d'inspirar en algun d'aquests sis quadres del fons del Museu Picasso de Barcelona:
3. L'abraçada
5. L'ofrena
A partir de l'obra que trieu, heu de relatar una història de ficció o construir un diàleg inspirat en la peça seleccionada.
Hi ha diferents modalitats per edats i idiomes.
Els microrelats s'han d'enviar fins al 23 d'abril, inclòs, mitjançant un formulari i els premis seran lliuratsel 10 de maig, en un acte que es farà a la seu del Museu Picasso de Barcelona i coorganitzat amb la Universitat Oberta de Catalunya.
El jurat que valorarà les obres tenint en compte la qualitat literària, l'adequació a la temàtica proposada i l'originalitat de l'enfocament, a més de la creativitat i la imaginació, l'integren Màrius Serra, Mercè Ibarz, Biel Mesquida, Pepe Serra, director del Museu Picasso, i Llorenç Valverde, vicerector de la Universitat Oberta de Catalunya.
Vine a fer un cafè amb... Burroughs, Fante i Bukowsky: el costat obscur del somni americà
En el marc del cicle de primavera de Vine a fer un cafè amb... el proper dimarts, 13 d’abril a les 19h a la sala Dant de l'Espai Francesca Bonnemaison, tindrà lloc la tèrtulia Burroughs, Fante i Bukowsky: el costat obscur del somni americà a càrrec de Fernando Clemot.
Després de la segona Guerra Mundial, EEUU es consolida com a primera potència mundial. Sedueix al món a través de Hollywood i l'American Style of Life. Però alguns escriptors, com William Burroughs, John Fante i Charles Bukowski, embruten aquesta imatge idíl·lica i mostren el rostre dels desfavorits, de la immigració, la droga, l'alcohol i la marginació.
Sant Pere Més Baix, 7. 08003 (Ciutat Vella) Barcelona
Subscriure's a:
Missatges (Atom)