letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 2 de març del 2010

Presentació de la Xarxa Internacional de Contecontes


El proper dijous 4 de març, a les 19.30 h, a la sala Sagarra (4a planta) de l'Ateneu Barcelonès tindrà lloc la presentació a Barcelona de la Xarxa Internacional de Contecontes (RIC) - International Storytelling Network.
Hi intervindran els coordinadors de la Xarxa, Beatriz Montero, Enrique Páez i Alexis Forero (Alekos) i la responsable de relacions internacionals de l'Escola d'Escriptura, Muriel Villanueva .
A la segona part de l'acte, explicaran contes: Pep Durán, Alexis Forero (Alekos), Ma Àngels Gil, Inés Macpherson, Rubén Martínez i Beatriz Montero .

La Xarxa Internacional de Contecontes (RIC)- International Storytelling Network és un portal de narradors orals obert a tots els interessats en la difusió del contacontes, l'animació a la lectura, la creació literària i les arts escèniques. Aquesta plataforma d'interconnexió i divulgació del treball de contacontes agrupa a més de 520 narradors de 40 països en els cinc continents.
Entre els seus objectius prioritaris està la preservació i recuperació del patrimoni cultural oral i immaterial de la humanitat, la defensa de les llengües en perill d'extinció, la difusió de l'ofici dels narradors orals, la dinamització de les biblioteques i centres escolars, la creació literària, i l'expansió de les arts escèniques. Davant el deteriorament i el retrocés de l’oralitat davant les noves tecnologies, els contacontes donen la veu d'alarma per mantenir viva l'heretament de Sherezade i el mil·lenari art d’explicar contes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada