letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dilluns, 8 de març del 2010

Contes pel Món, cultures orals i valors universals

L’Àrea de publicacions de la Fundació Contes pel Món (FCM) ha arribat a un acord amb l’Editorial Proteus per editar i distribuir una col·lecció de contes del món centrada en les cultures orals i els valors universals que transmeten, destinada prioritàriament a les escoles catalanes.
Aquest recull reunirà, en una primera fase, una selecció traduïda al català i al castellà de les històries de tradició oral de la col·lecció Contes e Histórias de Moçambique, coeditada i distribuïda per la FCM i l’Escola Portuguesa de Moçambic en centres educatius públics d’aquest país africà.
La publicació amb l’editorial Proteus serà inicialment de dos títols l’any i aquests contes serviran com a material de debat per als tallers de sensibilització que la FCM porta a terme a les escoles de Barcelona.
La idea és crear un pont de comunicació entre els infants d’aquests centres i els de les escoles de terreny on actua la fundació, en el marc d’un projecte incipient d’intercanvi de coneixement internacional entre escoles.
Una raó de ser dels tallers de sensibilització i de la FCM en general és vehicular la transmissió dels valors humans i socials de la cultura de la pau a través dels contes.
Per això, cadascun dels títols de la col·lecció editada amb aquesta editorial treballarà un valor concret, que s’acompanyarà de suport didàctic via Internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada