letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dijous, 16 de juny del 2011

Premi Llibreter 2011

El premi Llibreter 2011, concedit pel Gremi de Llibreters i que es va lliurar ahir al vespre a l'Ateneu Barcelonès, va distingir, enguany, les obres de Blanca Busquets, David Vann i Peter Schössow.
La nevada del cucut de Blanca Busquets ha estat distingida amb el Premi Llibreter de literatura catalana. La història bascula entre dues dones d'èpoques diferents que, maltractades per raons diferents, poden superar totes soles el silenci i trencar l'entorn, a través de l'escriptura i parla també de la Catalunya rural de la primeria del segle XXI.
En la categoria de les altres literatures, els llibreters han optat per la història, tensa, implacable i terrible, del nord-americà David Vann, Sukkwan Island, llibre que ja s'ha traduït a setze llengües i que l'autor recorda com durant dotze anys els agents literaris no li volien el llibre perquè el trobaven terrible.
Per últim el premi Llibreter a l'àlbul il·lustrat ha estat per El meu primer cotxe era vermell, escrit i il·lustrat per l'alemany Peter Schössow i que presenta les aventures de dos germans als quals l'avi regala un vell cotxe de pedals que hauran d'arreglar per fer un primer viatge ple d'obstacles i sorpreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada