letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dilluns, 2 d’agost del 2010

Recomanació: Temps d'estiu de Coetzee

Editorial Edicions 62 Col·lecció El Balancí
248 pàg

El suplement Tentaciones de Verano del diari El País ha preguntat a 30 escriptores quins cinc llibres ficarian a la seva maleta aquestes vacances. La autobiografia Verano (Temps d’estiu) del Nobel sudafricà, J.M. Coetzee és la lectura favorita pel mes d’agost dels 30 literats i literates consultats.
El premi Nobel de Literatura 2003 torna a l’escena amb Temps d’estiu, la tercera part de la seva autobiografia fictícia.
Coetzee explica la seva vida a través de qui van tenir amb ell una relació de cert pes, partint de la idea de que John Coetzee està mort. El personatge principal d'aquesta història és el jove biògraf Vincent, un anglès que realitza una investigació sobre la vida de Coetzee. Per a això entrevistarà cinc persones que van tenir un paper important en la vida de l'escriptor. Una amant, un amor d'infància, una familiar amb qui va compartir alguna cosa més que jocs i un parell d'amics de la universitat..
"És la autobiografia falsa més verdadera i genial de la literatura", diu l’escriptora Nuria Amat sobre el llibre de Coetzee.

Aquí podeu fullejar el llibre en la seva verisó en castellà (Editorial Mondadori)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada