letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dijous, 13 de maig del 2010

XXVI Festival Internacional de Poesia de Barcelona al Palau de la Música

Avui, dijous 13 de maig a les 21h se celebra el XXVI Festival Internacional de Poesia de Barcelona al Palau de la Música Catalana.
Un capvespre de poesia al Palau de la Música, un any més, el vint-i-sisè. La cita anual amb el bo i millor del panorama poètic internacional. I aquest cop, fent especial èmfasi en la no-intervenció, en la síntesi d'elements, en l'anar-a-l'arrel del fet poètic, la paraula. Un poeta, un micròfon i un grapat de versos que es propaguen per l'aire, que travessen l'esquelet modernista del Palau, medi ideal. Vuit poètiques contrastades empelten cadascuna de les testes que entapissen platea i pisos superiors. I tot brota. Caps florits. Cada vers, una llavor; res acabat, una potència. En l'era del bombardeig d'imatges, contra el dictamen de la perfecció, el treball en comú i la iconoclàstia.
Proposem una nit d'orelles obertes: una nit de regadiu. Un mostrari de les obres personals, arriscades i punyents de Serhíi Jadan, jove agitador ucraïnès marcat per les avantguardes dels països de l'Est que practica l'spoken word; Jaume Bosquet, el Poeta de la Ciutat, guanyador de la darrera edició dels Jocs Florals de Barcelona; Francesc Garriga Barata, sabadellenc de temes eterns i lírica dura, bregat a cisellar el vers; Lydia Lunch, dama negra de la poesia nord-americana entestada a no deixar ningú indiferent; Tomaž Šalamun, brillantíssim eslovè d'àcida poètica contemporània; Chantal Maillard, escriptora que tracta dels temes més extrems amb l'exigència ontològica del filòsof i, alhora, amb una sensibilitat que esparvera; Antonio Gamoneda, consagrat poeta lleonès, autor d'una obra dedicada a destil·lar, vers a vers, la lírica més lluminosa, i Carles Santos, monstre creatiu amb una llarga trajectòria dedicada a treballar la relació entre música, escena i paraula.
Cia. Playmodes (projecció escenogràfica) i Bèstia Ferida (música)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada