letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dijous, 13 de maig del 2010

Inauguració de la Biblioteca Gòtic - Andreu Nin

El passat dia 2 de maig de 2010 es va inaugurar la Biblioteca Gòtic - Andreu Nin del districte de Ciutat Vella de Barcelona.
La biblioteca està situada a la planta baixa de l'antic Gran Hotel Falcón, a la plaça del Teatre, al bell mig de La Rambla. Porta el nom de Gòtic perquè està ubicada en aquest barri, el més antic de la ciutat, i d'Andreu Nin en homenatge al professor, periodista, polític revolucionari i secretari general del POUM des de l'inici de la Guerra Civil fins que va ser detingut i posteriorment assassinat l'estiu del 1937.
El projecte arquitectònic i la intervenció gràfica els han dut a terme els arquitectes Ramon Farré-Escofet i Massimo Preziosi, que han creat un espai únic estructurat com un recorregut clar que comença a la zona de més activitat, ubicada en contacte visual directe amb La Rambla, i acaba a la zona més tranquil·la de lectura i fons general, situada en un gran espai que aprofita l'orientació i la llum de la plaça de Joaquim Xirau. La resta de l'edifici és la seu de l'Escola Superior de Disseny Elisava.
Ocupa un espai total de 1.050 m2 distribuïts en una planta, on trobareu l'àrea de diaris i revistes, l'àrea infantil, l'àrea de fons general, l'àrea de música i cinema, la zona Wi-Fi, l'espai multimèdia i el servei d'Internet i +.

Biblioteca Gòtic - Andreu Nin
Rambla, 30-32. 08002  Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada