letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dissabte, 8 de maig del 2010

LF: La Lectura Fàcil

En el programa d'ahir de L’hora el lector, en Víctor Amela va parlar de la Lectura fácil, interessant...
Els materials de Lectura Fàcil són llibres, documents, pàgines web,... elaborats amb especial cura per poder ser llegits i entesos per persones que tenen dificultats lectores i/o de comprensió. Responen, quant a la forma i al contingut, a les directrius internacionals avalades per la IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions).
Un text de Lectura Fàcil es caracteritza, entre d'altres aspectes, perquè descriu els esdeveniments en ordre cronològic, narra les històries amb una sola línea argumental i relata les accions sense excés de personatges. El llenguatge és concís i evita les paraules poc corrents o les explica. També existeixen criteris referits a la forma, com ara procurar una disposició gràfica clara i atractiva, uns marges amples, un espaiat generós i el text en blocs de línies curtes.
Des de 2002, l'Associació Lectura Fàcil impulsa la producció, edició i difusió de materials de Lectura Fàcil i els atorga el logotip LF, un cop revisats i comprovada la seva idoneïtat per als col·lectius destinataris.
Més info:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada