letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dijous, 7 de gener del 2010

Premi Josep Pla i Premi Nadal 2010


Fotografia de Jordi Garcia
Aquest 2010 el Premi Josep Pla de prosa en català ha anat a parar a la cronista de ploma esmolada d’El Mundo, Llucia Ramis, nascuda a Palma el 1977. Com ja va fer en el seu debut, Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys (Columna), Ramis ha triat un tema que coneix. A Egosurfing escriu sobre l’actual pràctica de navegar per internet buscant informacions sobre un mateix.

L’altra guanyadora de la nit és Clara Sánchez, que ha guanyat el Premi Nadal amb Lo que esconde tu nombre. És una novel·la protagonitzada a tres bandes per un supervivent octogenari del camp de concentració de Mauthausen, una noia que es refugia a la costa d’Alacant per trobar-se a ella mateixa i un matrimoni d’holandesos encantadors que resulten ser un parell de nazis.
Clara Sánchez és una autora que ja porta una llarga trajectòria. Nascuda a Guadalajara el 1955, criada a València i resident a Madrid, va debutar a Debate amb Piedras preciosas i fins ara formava part de l’esquadra d’Alfaguara amb cinc obres publicades, l’última de les quals, Presentimientos, del 2008.
Font: Avui

1 comentari: