letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 12 de gener del 2010

M de Roig: paraules d'Avui a l'Espai Brossa


El Brossa Espai Escènic acull l’espectacle M de Roig: paraules d'Avui  construït amb els articles que va escriure per el diari Avui entre el 1990/1991.
A través del pensament de Montserrat Roig podem, encara ara, cercar de comprendre i dialogar amb els gran i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia. És per això que els mots escrits ahir esdevenen paraules d'avui, actuals i imprescindibles.
Amb aquest espectacle tenim l’ocasió de gaudir i fer nostre el pensament i les inquietuds d’una gran figura de les lletres del nostre país, com és la Montserrat Roig, alhora que ofereix una oportunitat excepcional per a donar-la a conèixer a les noves generacions.
Montserrat Roig: paraules d’Avui és una selecció d’alguns dels articles recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991, que agrupa la totalitat d’articles que Roig va escriure al diari Avui amb el mateix títol fins pocs dies abans de morir. Temes recurrents com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua, la pau... són presents al llarg d’aquest monòleg que en realitat és un diàleg, perquè les paraules de Montserrat Roig interpel·len encara el públic, el lector. La vivesa en la dicció i moviment de Mariona Casanovas, contrapuntada no sols per l’oportuna guitarra d’Emili Cuenca sinó també per les seves racionades dots d’actor, fan de l’espectacle una síntesi necessàriament comprimida de les línies de força que travessen, amb precisió d’estilet, el pensament de Montserrat Roig.

Espai Escènic Brossa (Allada Vermell,13. 08003 Barcelona)
Intèrprets Mariona Casanovas (actriu) i Emili Cuenca (músic). Direcció Maria Manau i Frederic Roda. Producció Teatre de Ponentper
Preu: 16eur (dimecres: 9eur)
Trailer de M de Roig: paraules d'Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada