letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 19 de gener del 2010

Julià de Jòdar, premi Carlemany per una novel·la crítica de la societat catalana contemporània

Editorial Proa. Col. A Tot Vent [Núm 528 ]
392 Pàgines. 23eur
Retrat d’una societat vulnerable i d’un present incert, on gairebé res no és el que sembla, amb el que Julià de Jòdar va guanyar el Premi Carlemany 2009.
Una parella catalana de supervivents de la generació del 68 es trasllada a Miami per mirar de salvar una vella amiga d’un perill que els sembla imminent. A partir d’aquest viatge i de les investigacions al voltant d’un misteriós agent de la CIA, Julià de Jòdar fa una radiografia d’un món en crisi, d’una societat catalana petulant i covarda i d’una generació que volia canviar el món i no va gosar fer-ho. La novel·la estableix un joc de miralls entre dues dones generoses, dues parelles carregades de secrets i dues societats que s’encaren al món d’una manera ben diferent. La pastoral catalana és una novel·la absolutament contemporània, el testimoni lúcid d’una societat vulnerable i d’un present incert, on gairebé res no és el que sembla.
Llegir el primer capítol

* Al programa de L'hora del lector del passat divendres, 22 de gener, podeu veure al propi autor parlant de la seva obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada