letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 3 de maig del 2011

70è aniversari de la llibreria Jaimes de Barcelona

El passat 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre, la Llibreria Jaimes, llibreria francesa de Barcelona, va celebrar el 70è aniversari de la seva fundació.
La Llibreria Jaimes fou creada el 23 d’abril de l’any 1941 per en Jaume Arnau Pericàs, avi de l’actual directora Montserrat Porta i Arnau. De professió impressor, malgrat ser en plena postguerra, obrí la llibreria al número 337 de la Diagonal, entre Bailèn i Girona, a proximitat del Lycée Français de Barcelone, que en aquella època es situava al carrer Provença, cantonada Bailèn.
El contacte constant amb els directors, professors i alumnes, va dur a la llibreria a iniciar la importació i venda de llibres escolars i de lectura francesos per l’escola. El 1951 la família amplià el negoci, obrint una nova llibreria al Passeig del Gràcia, en la modalitat de Llibreria i Sala d’Exposicions. La llibreria continuà creixent, fins que el 1994, la Galeria d’Art va desaparèixer per tal de cedir més espai i rellevància als llibres.
Actualment, la Llibreria Jaimes s’ha convertit en la llibreria francesa de Barcelona, seguint tota l’actualitat de les novetats franceses, en literatura, assaig i catàlegs d’exposicions de rellevància, entre d’altres. Tot i que la llibreria sempre ha donat molta importància al llibre francès, també ofereix llibres en català i castellà, així com una selecció en llibres italians, portuguesos i anglesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada