letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dimarts, 23 de febrer del 2010

Un llibre recull els poemes que va escriure Pepe Rubianes en els seus viatges per l'Àfrica

Els poemes que l'actor Pepe Rubianes va escriure durant els seus viatges per l'Àfrica es publicaran el proper 25 de març amb el nom de Poemas africanos, dins el segell Now Books de l'editorial Ara Llibres.
El volum recollirà les prop de 60 poesies que el còmic galaicocatalà, mort l'1 de març de 2009 als 61 anys d'edat, va redactar en els tres grans viatges que va fer a Etiòpia i a Kenya durant els anys 2006 i 2007. Segons l'editorial, es tracta d'un material totalment inèdit que Rubianes va deixar preparat per a la seva publicació abans de la seva mort i que "són testimonis d'una època cabdal en la seva vida, d'un viatge al més profund de la seva ànima".
Els poemes han estat editats en l'ordre estricte en què l'actor els va deixar, enquadernats en un àlbum d'anelles que no sempre respecta l'ordre cronològic, però agrupats segons els tres grans viatges. En alguns dels poemes, Rubianes va realitzar algunes correccions a mà, correccions que s'han introduït i respectat escrupolosament.
Els poemes contenen nombroses reflexions vitals i parlen de la seva estreta relació amb el continent africà: "Siento huir temblando, mezclada en esta caliente brisa de África, toda la oscuridad de mi vida", així comença un dels escrits de Rubianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada