dimecres, 14 d’octubre de 2009

L'última novel·la de la Nobel Herta Müller, 24 hores gratis a internet


L'última novel·la de la premi Nobel de literatura Herta Müller Atemschaukel (en català Gronxador de la respiració) estarà demà disponible a internet durant 24 hores, sense cap cost per als lectors que es vulguin baixar el text de la xarxa.
Es tracta d'una acció anomenada Download-Days (en català, Jornades de Descàrregues), segons ha informat l'Associació de Llibreters Alemanys. La iniciativa es farà durant els dies de la Fira del Llibre de Frankfurt, que avui ha obert les portes al públic fins diumenge.
Després de la Fira, un títol gratis cada dimarts: Cada un dels dies de la Fira, les editorials donaran accés lliure a un títol que estarà penjat a la plataforma digital libreka.de, de l'Associació de Llibreters Alemanys.
La iniciativa l'obre avui Couch Surfing de Brian Thacker. Demà s'obrirà l'accés a Atemschaukel, de Müller. Continuarà Welt aus Glas (Món de vidre) d'Ernst-Wilhelm Handler, Glücklicher Hund (Gos feliç), de Nadja Kneissler, i Adam und Evelyn, d'Ingo Schulze.
Després de la Fira, l'acció continuarà però no s'oferirà un títol diari, sinó un cada dimarts. La novel·la de Müller es va esgotar a les llibreries alemanyes un dia després que s'anunciés el premi Nobel.
Foto: EFE / R.Schlesinger

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada