divendres, 23 d’octubre de 2009

Garnatxa pura al Time Out


Aquesta setmana a la secció de Beure i més de la revista Time Out la M.Falgueras fa la crítica sobre un vi de garnatxa: el Teixar 2006.

Crítica: Garnatxa Pura
Teixar 2006
DO Montsant (Garnatxa peluda)
Grau: 14,5% vol. 36 €
La garnatxa és la varietat més mediterrània. Diuen que les varietats blanques són una mutació genètica albina de les negres. En la família de la garnatxa trobem la seva variant blanca, negra i peluda. Aquest gran vi del Montsant és una garnatxa peluda amb més de setanta anys d’antiguitat. Sempre sentirem que la vinya vella és millor. I ho és, sobretot per la colonització de la terra. En aquest vi uns terrers argilosos calcaris són els culpables de les notes minerals. Malgrat que les vinyes velles siguin més sàvies per poder pal·liar les irregularitats de l’anyada, tenen una productivitat molt limitada. Per això aquest vi val el que costa. Perquè per fer-ne una ampolla es necessiten moltes cures. Per sort, el vi ens regala després les sensacions de voluptuositat i concentració. Una aroma balsàmica per l’envelliment amb bóta que traspua la fruita madura, plena del sol i l’energia que transmet la garnatxa. El seu enòleg, en Toni Coca, un dels millors, sap que el millor vi es fa amb la millor matèria primera, per això no dubta a deixar aquesta varietat en estat pur. Res de cupatges, un 100% per poder veure a través de la copa, el paisatge i la climatologia. Beure la mediterraneïtat, glop a glop, com si fos història líquida.

1 comentari:

  1. M'ha encantat això de "garnatxa peluda" sembla un insult!!

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Garnatxa_peluda

    ResponElimina