letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

dissabte, 25 d’abril del 2009

Els Arbres de Farenheit


Els Arbres de Farenheit és una gran biblioteca que permet descarregar-se, sense cost, textos bàsics sobre història, política, economia, antropologia i sociologia, entre d'altres.

La crisi i gairebé desaparició de les opcions de l'esquerra transformadora i revolucionària, present en les nostres societats de capitalisme desenvolupat comporta també, necessàriament, una reculada del pensament avançat no únicament en allò polític i social si no també com instruments de pensament i com eines de treball en ciències socials.
Actualment és molt difícil localitzar i emprar textos bàsics que en altres èpoques eren relativament fàcils de trobar. Les biblioteques dels vells militants solen acabar, no cremades com en Farenheit 451 però sí en els contenidors d’escombraries, a mesura que els seus posseïdors ingressen a una residència o encimbellen el camí del cementiri. Les biblioteques de les universitats acaben amortitzant llibres essencials que han estat útils a generacions d'estudiosos i de militants per a pensar el món i per a transformar-lo.

Els Arbres de Farenheit és una iniciativa de l'associació cultural Espai Marx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada