letter G letter A R letter N letter a big T letter X letter A

diumenge, 18 de gener del 2009

Creació del grup de lectura GARNATXA

En data 5 de gener de 2009 a Vilanova i la Geltrú es constitueix el GRUP DE LECTURA GARNATXA*. L’associació té una durada indefinida, és a dir fins que ens cansem.

El nom del grup prové del vi dolç la Garnatxa de l’Empordà, que acompanyava el Panetone romà que va inspirar la creació del grup.

*La garnatxa és una varietat de cep negra que dóna un raïm de taula i vinífer. Els gotims són compactes i el gra és ovalat, dolç i de color morat.
Es coneix també com vi garnatxa un vi de licor tradicional que es produeix ajuntant part de most de raïm sobremadurat i fermentat i part de most no fermentat o mistela de garnatxa. Resulta un vi dolç natural amb una aroma primària de confitures i espècies i un grau alcohòlic volumètric adquirit entre 14% vol i 20% vol. Destaquen els vins AOCBanyuls Grand Cru i el Garnatxa d’Empordà.

Les finalitats del grup són:

- Llegir i comentar un llibre recomanat per algun o alguna dels membres fundadors.
Es poden realitzar altres activitats paral·leles com vídeo fòrum relacionat amb el llibre, ...


- Fer un bon àpat a casa d’algun dels membres per estricte ordre d’escaqueix
beure garnatxa, entre d’altres begudes alcohòliques (vermut, whisky,...) si pot anar acompanyat amb el meravellós Panetone de postres, quedarien totalment assolits els objectius del grup.

Els membres fundadors del grup són: OC, SC, AJ, EM, LLR, NS i AS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada